Меню

Категорії новин

Чим забивати кальян?


Хороший тютюн коштує недешево, це однозначно. В принципі, при великому досвіді і ентузіазмі, можна навчитися робити суміші самостійно і непогано заощадити, але для початку ми розберемося, чим взагалі забивати чашу. Новачки вважають, що в будь-яку чашку можна покласти будь-яку суміш, при чому кількість тютюну другорядне. Але є кілька видів забивок, вони залежать від типу чаші, сорти тютюну і його міцності.

Всього їх 3:

  • Класичне забивання.
  • Оверпайк.
  • Атомне.

Розглянемо кожну з них більш детально.

ЯК ЗАБИВАТИ КАЛЬЯН

Класичне забивання - найпоширеніше, і найпростіше. Те, що потрібно для новачків. Її роблять при використанні кокосового або деревного вугілля, з будь-якими тютюновими сумішами на ваш смак. Тютюн можна класти в глиняну чашу, силіконову, або керамічну. Простіше кажучи, можна використовувати все, що є у вас під рукою.

Щоб кальян, приготований так просто, вийшов димним і смачним, потрібно спочатку очистити тютюнову суміш від гілочок, залишити тільки листя. Їх розрізати навпіл, якщо заводська нарізка велика. Потім тютюн акуратно кладуть в чашку, його не потрібно сильно рихлити, а й занадто утрамбовувати - просто покладіть листки вільно. До краю ємності повинно залишатися 2-3 мм, це оптимальна кількість тютюну. Якщо у вас наргиле з калаудом і кришкою, то все це просто накрити, якщо без - скласти в 4 рази фольгу і обмотати чашу. Використовуйте міцну фольгу, і не забудьте зробити в ній отвори, щоб повітря туди надходив легко. Нагадуємо, отвори не повинні бути широкими (краще робити їх голкою), і їх не повинно бути занадто мало або багато. Поверх всієї конструкції покладіть 3 вуглинки і подивіться, не стикаються вони з тютюном. Все, кальян готовий.

ЗАБИВАННЯ ОВЕРПАЙК

Якщо ви вже набралися досвіду, можна зробити забивання оверпайк, або повітряну. Такий спосіб зробить кальян більш димним, ароматним, продовжить час куріння, але і повозитися доведеться довше. При чому, можна використовувати тільки якісне кокосове вугілля, інакше всі праці нанівець.

Ключовий момент - тютюн при такій забиванні потрібно добре розпушити. Робимо наступне:

  • Беремо тютюн, віджимаємо його (легко), і вибираємо палички і сміття з суміші.
  • Тепер секрет способу - в чашу потрібно класти не всю суміш одразу, а розділивши її на 3 рівні частини. В результаті в тютюні буде більше вільного простору і повітря при тязі буде проходити легше.
  • Фольгу складаємо вдвічі (це важливо, зверніть увагу), робимо отвори. Або закриваємо кришкою калауд.
  • Зверху кладемо 4 шматочки вугілля.
  • Чекаємо 3-4 хвилини, щоб верхній шар вугіллячок запечатаному.

Особливості такого приготування шишу в тому, що доводиться витрачати більше тютюну, ніж при класичному, але зате кальян виходить ароматним і димним.

АТОМНИЙ ВИД ЗАБИВАННЯ

Є ще одна технологія - атомне забивання, робиться воно тільки в силіконі або глині, і тільки з жаростійким тютюном. Це найскладніший спосіб, але він же і найцікавіший.

  • Очищаємо тютюн від сміття, поки все як завжди.
  • Укладаємо в чашку, але так, щоб відстань до краю склало 1 см.
  • Тут нам потрібна саме фольга, закриваємо чашу двошаровим покриттям (дуже щільно), і робимо в ньому 3 однакових за розміром трикутника.
  • Прямо на трикутники кладіть вугілля, щоб створити максимальний жар.

При такому способі тютюн може почати горіти, стежити потрібно дуже уважно, тому і береться силікон або глина іжаростійкі суміші. Кальян виходить з насиченим смаком, але під час куріння виділяється багато чадного газу, який може дати неприємне відчуття в горлі. Тому ми не рекомендуємо часто користуватися таким способом, це посилює шкоду від кальяну.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!