Меню

Категорії новин

Види забивання і як курити в дотик


Сьогодні розповімо, як можна забивати кальян, що таке забивання в дотик і чи варто його спробувати. Відразу варто відзначити, що універсального забивання немає, спосіб підбирають під чашу і тютюн, досвідчений кальянщик завжди знає, як потрібно забити чашу і скільки тютюну потрібно, щоб отримати бажаний результат. Але потрібно пам'ятати, що всі отвори в чаші, незалежно від того, використовуєте ви ФАНЕЛ або класику, потрібно очищати від тютюну, що потрапив всередину, інакше це зіпсує тягу. Також стежте, щоб листя тютюну не торкалися кришки калауда, інакше тютюн буде горіти, а кальян почне гірчити.

ВИДИ ЗАБИВАННЯ

Є 4 основні види забивання:

  • Повітряне забивання ідеально підійде для класичної чаші. При такому способі тютюн забивають рихло, щоб усередині чаші було повітря. Тяга вийде легка, димна, міцності майже не відчувається. Спочатку візьміть необхідну кількість тютюну і розкладіть його на обробній дошці. Руками розкрийте листя, розпушіть тютюн. Далі потрібно покласти суміш в ємність так, щоб до кришки калауда або фольги залишалося 2-4 мм. Чим менший зазор, тим міцніше буде кальян. Зубочисткою злегка розпушити тютюн, стежте, щоб зазор залишався. Підійдуть тютюн з малою кількістю сиропу, помірно сухі.
  • Щільне забивання роблять в дрібній чаші ФАНЕЛ. В цьому випадку листя можна не розправляти, все одно його доведеться утрамбовувати. Покладіть потрібну кількість суміші в чашу і ущільніть тютюн пальцем, щоб повітря між листям не було. Така забивання дає велику міцність та помірну тягу. Така забивання дасть трохи менше диму, але зате краще передає смак і кальян буде куритись довше. Смак ви будете відчувати до 2 годин, при палінні соло. Для щільного забивання підійде тютюн з великою кількістю сиропу, дрібної або середньої нарізки.

Наступні 2 види будуть істотно відрізнятися. Якщо раніше ми говорили, що тютюн не повинен торкатися кришки, то тут все буде навпаки. Пробувати таке забивання рекомендуємо досвідченим кальянщики.

  • Оверпак. Особливий вид, який має на увазі в 2 рази більше тютюнової суміші, ніж в класичному варіанті. Тобто в чашу тютюн кладуть з гіркою, яку потім потрібно запекти гарячим вугіллям. Зверху чаші має бути в 2 рази більше тютюну, ніж усередині, укладати потрібно рихло. Зверху тютюн накривають фольгою, а потім кладуть вугілля. Вони створюють додатковий захисний шар, кірку з прогрітого тютюну. Через це кальян на оверпак дає більше смаку і міцності. Спосіб підійде для справжніх цінителів куріння кальяну, але потрібно використовувати жаростійкий тютюн і глиняну чашу. Вибирайте тютюн фумар, Нахла або Танджа.
  • Другий спосіб забивання, халфпак, в дотик практично такий же, але гірка робиться меншою, ніж в оверпаці. Вона не повинна виступати далеко за край чаші, а повинна лише торкатися краю фольги або калауда. Теж потрібно жаростійкий тютюн, наприклад, Нахла. Тютюн торкається фольги, температура підвищується, але корки, як при оверпаці, не буде. Міцність кальяну виходить середня.

Новачкам ми рекомендуємо пробувати повітряну забивку або щільну, в залежності від типу чаші. Оверпак і халфпак залиште професіоналам.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!