Меню

Категорії новин

Як відкрити кальянную


В останні 5-7 років популярність кальянів сильно зросла: тепер в Україні можна насолодитися ароматним димом майже в будь-якому барі. Подив швидше викличе заклад, де кальянів в меню немає.

Незважаючи на прогнози експертів і економічна криза в країні, відвідувачів в кальяну багато завжди. При цьому, популярністю користуються і класичні заклади без кухні, де подають тільки наргиле і напої. Такий бізнес не потребуватиме багато витрат, але швидко окупиться і почне приносити прибуток.

НЮАНСИ БІЗНЕСУ

Такий бар вимагає невеликої суми, але, щоб виділитися на тлі конкурентів, у вас повинно бути перевага, унікальна особливість. Обов'язково потрібна буде тематика закладу, «фішка», і чітка відповідність темі.

Ще один, навіть більш важливий момент - хороша вентиляція в барі. У залі повинен стояти легкий аромат диму, тому потрібні потужні витяжки та системи кондиціонування.

В умовах жорсткої конкуренції економити на тютюн, кальянах і фахівцях не можна.

З ЧОГО ПОЧАТИ

Для першого часу, щоб відкрити маленький бар, вам потрібно буде близько 16000 доларів, за вказаною нижче бізнес-плану. Термін окупності бізнесу складе 18 місяців. Сума розрахована з урахуванням статистики: в Україні близько 2 тисяч кальяну, і кожен місяць туди приходить мінімум 400 осіб. Середній рахунок при цьому - 11 доларів.

Важлива перевага кальяну - високий прибуток і малі витрати на обслуговування. З одного проданого кальяну ви можете отримувати 70% від ціни, яку залишили за куріння.

Для відкриття бару знадобляться:

  • Приміщення 100 кв. м. Важливо правильно вибрати місце, воно повинно бути прохідним, але далеко від конкурентів. Краще відкриватися не в центрі, так дешевше, і у відвідувачів менше альтернативи навколо.
  • 10 якісних кальянів від провідних виробників.
  • Якісні тютюн і вугілля від відомих брендів, на місяць роботи.
  • Меблі і предмети інтер'єру. Інтер'єру потрібно приділити особливу увагу, в залежності від цільової аудиторії, виберіть тематику закладу. Можна оформити кальянную в класичному східному стилі, зробити її люкс-закладом, або присвятити якомусь фільму.
  • Напої. Алкоголь можна продавати тільки за акциз, це додаткові витрати. Для початку його в меню можна не включати, зробіть акцент на традиційному палінні кальяну, яке зазвичай доповнюється чаєм, а не вином.
  • З персоналу на перших порах потрібно кальянщик, краще 2, прибиральниця і бармен, але якусь із цих ролей можете тимчасово зайняти ви.

Якщо ви в цих справах не сильні - краще замовити бізнес-план у професіоналів, це буде дорожче, але правильніше.

ЯК ЗНАЙТИ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ

Купуйте тютюн і кальяни тільки в профільних магазинах, вибирайте перевірені бренди. Попередньо вивчіть, яким повинен бути хороший кальян, і які тютюн користуються найбільшим попитом.

Можна придбати наргиле від Amy Delux, це відома німецька марка, і коштує вона дорожче. Ви можете купити якісні китайські кальяни KAYA, MYA, Yahya за нижчими цінами.

З тютюну потрібно вибрати кілька варіантів різної міцності. Найлегший і дешевий на ринку України - Serbetli, важчий - Fumari, Starbuzz і найважчі - Al Fakher і Dark Side. Ще популярна Нахла, але для початку можна обмежитися трьома видами тютюну різної міцності, а Нахла - значно міцніше всіх перерахованих.

А ЧИ МОЖНА ЗАОЩАДИТИ?

Так, ви можете заощадити на відкритті такого бізнесу, якщо почнете забивати кальян на пляжі, і вам не доведеться платити за оренду і навіть організовувати бар, або знайдете ресторан, в якому ще не подають наргиле, і запропонуйте їм розміститися на території закладу. Так ви будете платити значно менше, не буде потрібно меблі та оформлення інтер'єру, а персонал можна скоротити лише до кальянщиків.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!