Меню

Категорії новин

Як отримати густий дим від кальяну?


Всі шанувальники куріння кальянів люблять густий дим - саме за це і цінується наргиле. Чим довше виділяється білий, щільний дим, тим краще куриться кальян, довше зберігається смак тютюну, і такий наргиле вважається найкращим.

ЧОМУ КАЛЬЯН УТВОРЮЄ ГУСТИЙ ДИМ?

Насправді такий ефект дає зовсім не тютюн в чаші - від нього дим не більше, ніж від сигарет. Поява білої пелени ароматного диму пояснюється згорянням гліцерину і різних добавок у складі тютюнової суміші, і чим більше гліцерину, тим більше димний кальян. Дим від кальяну - продукт горіння гліцерину і ароматичних масел. Після проходження його через шахту, дим конденсується і перетворюється в краплі, що і дає густоту. А вже густота залежить від кількість освічених крапель, які з'являються після охолодження пару. Щоб утворився густий пар, потрібно, щоб випарувалося багато масла, яке тут же швидко і добре охолодили.

Тобто цей показник багато в чому залежить саме від виду тютюну, кількості в ньому гліцерину і ароматичних масел, і, щоб отримати густий дим, потрібно просто вибрати якісну тютюнову суміш. Але справа не тільки в цьому - правильна техніка забивання теж впливає на якість куріння шишу. Впливає також особливість конструкції кальянів, ступінь прогріву чаші перед подачею і інтенсивність куріння.

ЯК КОНСТРУКЦІЯ КАЛЬЯНУ ВПЛИВАЄ НА ДИМНІСТЬ?

Взаємозв'язок тут пряма - кожна деталь наргиле впливає на кількість диму. У чаші рівномірно прогрівається тютюн, в шахті відбувається первинне охолодження, а в колбі, в воді, дим фільтрується і охолоджується повторно. Для конденсації і остаточного охолодження використовується шланг кальяну.

Для утворення густого пару найважливіша деталь - це шахта, чим вона вища, тим краще він охолоджується, і тим краще утворюється дим. А ось колба і шланг не впливають на це безпосередньо, важливо лише те, на скільки глибоко занурена шахта в воду - оптимальна глибина занурення становить 1,5 - 3 см. Шланг впливає на швидкість розкурювання і комфорт під час куріння, в ньому утворюється конденсат, але безпосередньо на кількість диму ця деталь не впливає.

ВІДПОВІДНИЙ ТЮТЮН ДЛЯ КАЛЬЯНУ

Ви можете додати трохи гліцерину в тютюн, щоб зробити його більш димним. Підійде технічно чистий, або дистильований гліцерин. Можна зробити ще простіше: змочити пальці і перемішати тютюнову суміш, зробити так кілька разів, і залишити тютюн настоюватися. Це дозволить більш рівномірно розподілити гліцерин по листю, і може збільшити димність. Але, не паліть таку суміш відразу - можливий головний біль і неприємний, гіркий смак у роті.

Купуйте відомі марки тютюну - всі вони мають хороший склад, але не варто брати суміші без назви і будь-яких розпізнавальних знаків. У таких продуктах навряд чи хтось відстежував пропорції і правильність технологій виробництва. Також важливо звертати увагу на термін придатності, і саме цього чомусь не приділяють уваги при виборі тютюну. Зазвичай у складі таких сумішей мало консервантів, і зберігаються вони не більше 1-2 місяці. Потім тютюн починає сохнути, розкурювати його важко, а диму він майже не дає, як і задоволення від куріння.

ЯК ЗАБИВАТИ І РОЗКУРЮЮТЬ КАЛЬЯН

Забивати чашу потрібно добре розім'ятим, розмішаним тютюном. Фахівці рекомендують також розкривати листя, це не займає багато часу, зате ви отримаєте ароматний і густий дим. Але можна зробити ще простіше - ножицями розрізати тютюнове листя, щоб розпушити цю суміш. Більш пухкий тютюн більше взаємодіє з повітрям, і це забезпечує років. Відзначимо, що в глиняній чаші тютюн повільніше горить, і дим зберігається довше, ніж в керамічної.

Велику роль відіграє час прогріву, калауд потрібно гріти хоча б 3-4 хвилини. Для деякого вугілля цього часу мало, і потрібно додати 1-2 хвилини, зазвичай це стосується дешевих вугілля. При нагріванні вугілля потрібно закрити чашу ковпаком для кальяну, також в процесі кальянщики потрібно робити глибокі тяги, щоб запалити тютюн.

Важливо і те, скільки води буде в чаші. Зазвичай кальяни роблять саме на воді, рідше на молоці або алкоголі. Колбу потрібно наповнювати не повністю, щоб край шахти занурювався в неї не більше, ніж на 3 см. Інакше дим буде рідким і слабким, а тяга - важкою. Можна додати в чашу льоду, щоб пар охолоджувався швидше й інтенсивніше, але враховуйте, що лід розтане, і рівень води зросте.

Ще один нюанс, який актуальний швидше для тих, хто самостійно забиває кальян будинку - це кількість отворів у фользі. Тут не можна сказати, скільки конкретно повинно бути дірочок, і якого вони повинні бути діаметра, так як коли їх мало - кальян НЕ куриться, а коли багато - тютюн швидко горить. Потрібну кількість ви зможете визначити дослідним шляхом. До речі, фольга повинна бути дуже щільна, інакше вона буде закривати чашу, неміцною, в неї потрапить дуже багато повітря, що теж зіпсує кальян.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!