Меню

Категорії новин

Як змішувати мікси для кальяну


В останні кілька років куріння кальяну стало дуже популярним. Незважаючи на те, що він існує вже багато століть, саме з початку 21 століття про кальяні дізналися в нашій країні. А за 5 попередніх років він міцно оселився майже у всіх кафе і барах.

Багато хто любить покурити кальян в закладі - посидіти там з друзями або на самоті раз в тиждень. Але справжні цінителі вважають за краще купувати наргиле додому - це виходить вигідніше і безпечніше - ви принаймні будете точно знати, на скільки добре кальян вимитий.

Але виникає проблема. Для смачного диму мало вибрати правильне пристрій, потрібно підібрати відповідний тютюн. А в різноманітті виробників і смаків легко заплутається навіть досвідчений курець. Забивати в чашу тютюн з 1 смаком не дуже цікаво, та й швидко набридає. Можна використовувати готові мікси від виробників, але не всім вони подобаються. Вихід один - навчитися забивати класну шишу самостійно. Це не так складно, потрібно тільки уважність і досвід.

ПОЄДНАННЯ СМАКУ 

Тут все строго індивідуально. Хтось любить фруктові мікси, хтось свіжі, з м'ятою, а іншим подавай кальян з ароматом кави і бекону. Але якщо не знаєте з чого почати, починайте з фруктів. Найпопулярніші тютюн в світі - це м'ята і подвійне яблуко, в принципі можна змішати навіть їх, вийде смачно. Дуже добре поєднується м'ята з ягодами, чорницею або полуницею, а також з лимоном.

Можна спробувати більш незвичайні варіанти, змішати яблуко, м'яту і капучино. Якщо любите солодкі натуральні смаки - беріть банан і виноград. Якщо хочеться чогось не зовсім звичайного - колу, лимон і ваніль. Експериментуйте, і знайдете ідеальний мікс. Є маленький рада з пошуку рішення - уявіть смаки всіх тютюну, чи будуть вони поєднуватися в як їжа?

ТЕХНОЛОГІЇ ЗАБИВАННЯ

Від цього теж багато що залежить, є 4 поширені методи, які використовують кальянщики:

  • Новачки користуються найпростішим і швидким способом - це легке змішування. Але тут потрібно враховувати, щоб вийшло добре, тютюн повинні бути однакової жаростійкості і величини нарізки. Беремо тютюн, змішуємо в потрібній пропорції, і повітряним способом кладемо в чашу. Можна суміш розпушити, але не дуже сильно. Тютюн підійдуть будь-які, чаша теж. Різати і віджимати їх не треба, все вже готово.
  • Якщо ви змішуєте тютюн різної жаростійкості або вимочування, але потрібно буде заморочитись. Смаки з'єднуємо, розпушуємо. Тютюн потрібно віджати, суміш - дрібно нарізати, щоб все листя були однієї величини. Як результат - однорідна забивання для чаші, яка дасть постійний смак протягом куріння кальяну. Спосіб підійде і новачкам, які не розбираються в видах тютюну для кальянів і не знають, у кого яка жаростійкість.
  • Третій спосіб часто використовують професіонали. Він має на увазі укладання тютюну різної міцності шарами. Відповідно, ви повинні знати, яка суміш має якусь міцність. У невелику чашу можна помістити 2 шари тютюну - спочатку розкриється нижній, потім верхній. Якщо вам пощастило, і чаша у наргиле велика, можна укладати 3 і 4 шари з різними смаками. В такому випадку на початку, при перших тязі, буде відчуватися суміш нижнього і верхнього шару, а середні розкриються через час.
  • Основний смак кладуть вниз, зверху - більш яскраві і помітні. Якщо кальян з м'ятою - вона повинна бути другою зверху. Ще один нюанс - міцні тютюн потрібно покласти вниз, тоді кальян на початку буде більш насиченим, поступово стане легким в процесі куріння.
  • В кальяну тютюн забивають навіть секторами. Але для цього не обов'язково потрібні спеціальні чаші, можна візуально розділити ємність на сектора. Зате смак виходить дуже яскравий, з переливами, він поступово розкривається в процесі куріння. Тютюн різних смаків не змішувати, їх кладуть поруч.

Почніть з простого методу, поступово ускладнюйте завдання, і ви швидко навчитеся робити ідеальний кальян.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!