Меню

Категорії новин

Які смаки тютюну для кальяну можна змішувати?


Якщо ви любите димний кальян, то вже й самі знаєте, що змішувати можна майже все. Цілком можна змішати смак бекону з лимоном і прянощами, кава з вишнею та кардамоном, а халву - з ягодами. Але, щоб отримати смачний, ароматний і димний наргиле, суміші потрібно робити якісно, з розумом, підбираючи потрібні пропорції тютюну. Цей навик приходить з досвідом, і поки ви не стали професійним кальянщиком, пропонуємо вивчити, які смаки тютюну можна змішати, щоб точно вийшло смачно.

Можна звичайно брати готові мікси, але іноді хочеться додати різноманітності або пікантності в цей продукт.

Мікси бувають солодкими, кислими, пряними, свіжими і незвичайними, в залежності від головного смаку в складі. При цьому кожен виробник, а їх теж чимало, пропонує до 100 смаків! Складно не розгубитися. Досвідчені кальянщики пішли ще далі і стали змішувати мікси. Результат не завжди вдається досить цікавим.

ЯКІ ПОЄДНАННЯ ВАРТО СПРОБУВАТИ

Ви знаєте, що найпопулярніший тютюн - це яблуко і м'ята. Яблуко часто кладуть в основу, а м'яту - як доповнення до інших тютюнів. Але є навіть спеціальні тютюн, які створені для міксів, окремо їх палити не смачно. Це лакрица, троянда, кориця, жасмин, кориця. Вони занадто міцні і одноманітні, смак, без додавання іншого, не розкривається.

Створення міксу Краще додати в основу міксу фруктовий смак - цей варіант завжди актуальний. Спробуйте зробити суміші на основі яблука, персика, дині або кавуна. А доповнити їх можна якоюсь екзотикою - кава, коньяком, ваніллю. Можна зробити більш звичний смак і доповнити звичайні фрукти екзотичними, теж вийде відмінно.

Якщо не знаєте, що змішати, завжди беріть ягоди і м'яту, або ягоди і лимон. Класика жанру - чорниця з м'ятою, є готова суміш від Старбаз.

Дуже важливо дотримати пропорції: всупереч очікуванням, поєднання 50 на 50 зазвичай виходить несмачним. Аромат у такого кальяну дивні, а смак не визначений. Краще вибрати 70 на 30 або 60 на 40, тоді спочатку ви будете почувати основний смак, а потім - додатковий післясмак. Часто роблять навіть 80 на 20, якщо додатковий смак занадто специфічний. Це стосується тютюну, які не курять соло - лакрица, жасмин, троянда, прянощі.

Для початківців ми підготували мікси, які точно виходять смачними, навіть незалежно від тютюну. Серед них:

  • Лимон і м'ята, 70/30.
  • Лимон і ваніль. Той рідкісний випадок, коли в чашу кладуть тютюн 50 на 50.
  • Кола і лимон - дуже незвичайне поєднання. 70 на 30.
  • Виноград і банан, 50 на 50.
  • Кола і вишня, 1 до 1.
  • Смачно вийде, якщо об'єднати вишню, м'яту і лимон. 60/30/10.
  • Якщо хочеться чогось більш оригінального, поєднуйте карамель, подвійне яблуко і суницю. Але смак вийде дуже солодким.

Ці смаки здаються звичними і банальними, з'єднайте колу з жасмином і кокосом. 70% кокоса, 20% коли й 10% жасмину. А якщо захотілося екзотики - змішайте фісташки і кокос. Відчуєте себе на тропічних островах. Але, не обмежуйтеся нашими рекомендаціями, ви цілком можете створювати свої незвичайні смаки і мікси.

ТОП ПОЄДНАННЯ

Якщо в голову поки нічого не приходить, завжди можна скористатися безпрограшними варіантами. Певні смакові поєднання будуть хороші, незалежно від виробників.

  • Три частини яблука і частина м'яти.
  • Одна частина коли і одна лимона.
  • Дві частини грейпфрута, три ананаса і одна капучино.
  • П'ять частин яблука, два капучіно і одна м'ята.
  • Дві частини лимона і одна м'яти.

Всі зазначені тютюн є в будь-який лінійці виробників, тому проблеми не виникне. Їх виробляє і Щербет, і фумар, і Дарк Сайд.

Гарантовано вийдуть смачними, але можна зробити їх ще краще. Якщо додати трохи незвичайного, екзотичного тютюну.

ОРИГІНАЛЬНІ СУМІШІ

Тепер трохи вдосконалюємо рецепти, і отримаємо традиційні варіанти сумішей з приємним післясмаком:

  • Самий цитрусовий кальян - лимонний сюрприз. Беремо лимонний тютюн і змішуємо його з цедрою, і додаємо в чашу. Можна додати м'яту або інші фрукти, але головний секрет кальяну не в цьому - в воду, потрібно вичавити лимонний сік, і додати в воду шматочки льоду.
  • Тропічний рай. Швидше підійде для досвідчених кальянщиків, але все одно розповімо, як його робити. Для нього знадобиться натуральний сік, мультифрукт, ананас або інший, з тропічними нотками. Його потрібно добре охолодити, влити в колбу і змішати з водою. Додати лід. У чашу покласти фруктові тютюн - персик, ананас, манго або екзотичні фрукти, вибрати 2-3 смаку. Фішка в тому, що всі смаки тютюну потрібно розділити маленькими шматочками фольги. Смак вийде неймовірний.
  • Кальян на вині з грейпфрутовим тютюном. Дуже незвичайний смак і аромат, можна змішати в колбі вино з водою, або взяти грейпфрутовий сік. Важливо, щоб був тільки грейпфрутовий тютюн, тоді смак вийде дуже насиченим. Спробуйте приготувати один з цих кальянів на вечірці, і ваші гості будуть в захваті.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!