Оформити замовлення
Ваш кошик порожній!
Відповідні фрукти: не сильно стиглі яблука (краще зелені сорти) і груші, диня, грейпфрут, ананас, гранат, кокос. Краще виключити з причини м'якості плодів сливи, мандарини, банани, папайя.
Вибираючи фрукт, орієнтуйтеся на подібну тютюнову суміш. Якщо замість глиняного чиліма брати яблуко, то в ароматичному складі бажано наявність яблука, груші або винограду.
На прикладі яблучної чаші для кальяну з фруктів розглянемо процес підготовки кальяну.
Дивовижний мікс з кислоти, гіркуватості і терпкість зустрічається тільки в грейпфруті. При його підготовці рівно зрізають поперек 1/3 верху і видаляють серветками набіг сік. Товщина м'якоті чаші по краях - 1-2 см. Відсипатися тютюн і дають йому кілька хвилин полежати у відкритому вигляді на тарілці, потім додають в просушений фруктовий чилим. Укладають наперехрест зубочистки. Зсипають всередину тютюн, щоб він лежав у вільному стані. Залишають 3 мм до верху плода.
Грейпфрут ставлять на чашку (стакан), покривають фольгою, натягуючи її для отримання рівної поверхні, закріплюють. Ближче до центру роблять отвори. Розміщують чашу на шиші, кладуть вугілля і розкурюють.
Щоб виключити дисонанс різких смаків, використовують легкий тютюн.
Ананас формує дуже ніжний смак, який так подобається жінкам. Найчастіше плід надрізають по ширині, але якщо використовувати для розрізу довжину, то вийде 2 чаші поменше або одна велика. Перший рецепт аналогічний грейпфрутовому. Єдине - товщину стінок вибирають 6-8см. У пророблений в дні отвір укладають сірникову «колодязь» або половинку металізованої кухонної сітки для посуди. Інші операції повторюються. Під кальян на фруктах тютюн треба брати жаростійкий
Підготовка плода займає більше часу, проте смак диму з приємною кислинкою і рясний пар того варті. Невелику складність представляє розрізування граната і виїмка зерен (є ймовірність забруднитися). Технологія забивання кальяну повторюється. Замість води рекомендується наливати в колбу гранатовий, вишневий, лимонний соки. Те ж саме стосується і тютюну. Для монохромного смаку береться з гранатової просоченням, для різноманітності - з іншими фруктами або шоколадом.
Твердий плід (НЕ зелений, але і не перезрілий) ретельно миють і відрізають в найширшій частині 1-2 см. Прибирають м'якоть, товщину стінок залишають близько 7 мм. Решта - за загальними правилами.
Особливість груші - в її поєднанні з різними ягідно-молочними, фруктовими і навіть овочевими смаками. Можна додатково помістити фрукти в колбу кальяну. Тому підібрати тютюн буде простіше, ніж в попередніх варіантах.
Темних сортів тютюну треба уникати: поки вони розігріються, груша може лопнути.
Найбільша трудність - розпиляти горіх. Ніж тут - не найкращий помічник, скористайтеся ручної пилою. Менша чаша не знадобиться, в більшій роблять шуруповертом отвір для надягання на шахту. Кокосове молочко додається в сік або воду. Якщо хочеться більше гострих відчуттів, в колбу заливають шампанське і кидають кубики льоду. Велике вугілля в кальян не підходить, потрібні шматки поменше.
Недозрілий плід забезпечить кращу щільність стінок чиліма. Диню можна підготувати за традиційним способом або зробити з другої частини ковпак (спрацює аналогічно коллауду, рівномірно розподіляє жар і збільшеному часу горіння вугілля). Естетичне оформлення верхньої частини зубчиками зробить кальян більш привабливим.
Замовити зворотній дзвінок