Меню

Категорії новин

Тютюн для кальяну - що з чим мішати і як розбавляти?


Одним з найважливіших факторів при палінні кальяну стає вибір тютюнової суміші. Сьогодні купити тютюн можна як в одному з відокремлених смаків, так і вже готовим міксом. Останні є сумішшю кількох смаків в уже готових пропорціях. Даний варіант вибирати доцільно тим, хто не знає, як правильно змішати смаки для отримання оптимального результату. До недоліків подібних міксів відноситься те, що суміш ароматів може досить швидко приїстися захочеться чогось нового і оригінального. Саме для цього пропонуємо ознайомитися з найбільш популярними варіантами міксування і пропорціями змішування.

ПРАВИЛА ПОЄДНАННЯ

Насамперед при наповненні чаші визначитеся з провідним смаком. Найкраще «заходять» фруктові або ягідні аромати, в числі яких:

  • яблуко;
  • вишня;
  • банан;
  • персик;
  • кавун;
  • диня.

Доповнюють кальяни або сумішами з екзотичних фруктів, або специфічними моносмаками.


При складанні пропорції пам'ятайте, що основний смак повинен домінувати в суміші, складаючи аж до 80% обсягу. Завдання добавок - післясмак. Оптимально, якщо кількість такого тютюну не перевищує 40%. З співвідношенням 50/50 потрібно бути дуже обережним. У деяких випадках досить складно підібрати оптимальний баланс і смак суміші буде далеким від бажаного.


НАСИЧЕНІ ДОБАВКИ

Практично кожен виробник тютюну для кальяну комплектує власні лінійки специфічними моносмаками, які практично ніколи не куряться соло. Їх використовують для надання приємного післясмаку або цікавих ноток. Такими смаками є наступні:

  • м'ята;
  • мед;
  • троянда;
  • жасмин;
  • ваніль;
  • лимон;
  • лакрица;
  • кориця.

Ці аромати вважаються досить міцними, терпкими і насиченими. Їх стійкий аромат навряд чи сподобається, а ось в міксах вони «заходять» практично ідеально.

ЯБЛУЧНІ КАЛЬЯНИ

Яблуко прийнято вважати справжньою класикою жанру серед тютюну. Вдало поєднується даний смак з багатьма добавками. Головне, як вже було сказано - пропорції. Серед найбільш популярних міксів наступні варіанти:

  • яблуко з апельсином в пропорції 75/20;
  • яблуко з грушею і лакрицей (40/40/20);
  • яблуко з корицею для шанувальників солодкого смаку (60/40);
  • яблуко з колою і кавою (40/30/30).

Яблуко ідеально поєднується з добавками, тому його використання в кальянної середовищі так актуально.

АПЕЛЬСИН

Ведучий з цитрусових, який найчастіше замовляють відвідувачі кальяну. Апельсин можна комбінувати з іншими варіантами цитрусів, для додання смаку кислинки або ж доповнювати ванільними і м'ятними ароматами.

Серед найбільш популярних сполучень

  • апельсин з грейпфрутом (60/40);
  • апельсин з лимоном і манго (60/20/20)
  • апельсин з лісовими ягодами і вишнею (40/30/30).

КАВУН

Даний аромат також вельми привабливий серед курців. Його основна нотка - свіжа і легка солодкість, яка до душі багатьом. Поєднують кавун з:

  • лимоном і м'ятою в пропорціях 50/25/25;
  • з динею і м'ятою - солодший варіант (50/30/20)
  • з виноградом і ваніллю (по 1/3 кожного смаку).

МЯТА

Даний смак стоїть осібно серед добавок. Однак при замісі будьте уважні. Деяким м'ятний присмак не сподобається зовсім. Тим же, хто не проти приємною свіжості, можна розглянути комбінування з м'ятою наступних ароматів:

  • банана та вишні;
  • кавуна і лимона;
  • дині і ванілі;
  • персика і жасмину.

Пам'ятайте, що наведені тут поєднання є лише прикладом. Створити ідеальний мікс можна лише шляхом проб і помилок. Доведеться не раз наповнити чашу перш, ніж знайдете той самий - чудовий і улюблений варіант.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!