Меню

Категорії новин

Навіщо віджимають тютюн для кальяну


Більшість технологій забивання кальяну передбачає віджимання тютюну. Раніше так робили всі кальянщики, але тепер багато хто відмовляється від цього способу і кладуть тютюн без віджиму. Чому так роблять, і як робити правильно? Давайте розберемося.

ДЛЯ ЧОГО В ТЮТЮНІ РІДИНА

Ми вже знаємо, що просто висушене тютюнове листя ніхто не курить. Для приготування суміші, до них додають патоку, ароматизатори і гліцерин. Іноді ще й барвники, і рідкий нікотин.

Рідина - це необхідна частина будь-якого тютюну для наргиле. Саме завдяки їй листя не горять від вугілля, а виділяють ароматний дим. Через наявність рідини в суміші, кальян куриться не 5 хвилин, а більше години. Потрібно відзначити для новачків у цій справі: то, що ми куримо, це не стандартний дим, а пар. Так як тютюн не горить, як в сигаретах, а лише тліє, то утворюється тільки пар, який теж виділяється від випаровування рідини.

В основі сиропу може бути мед або цукрова патока, іноді додають масло для аромату, і абсолютно завжди додається гліцерин. Він безпечний, і без гліцерину не вийде потрібний нам дим і аромат. Боятися цієї добавки не потрібно, по-перше, вона не зашкодить здоров'ю, а по-друге, вона є у всіх сумішах. Відповідно, чим менше сиропу з гліцерином, тим менше буде пару.

Від рідини, звичайно, залежить і смак кальяну. Саме сироп, яким просочили тютюн дає основний смак і аромат. Сам тютюн теж має свій смак, це може бути солодкість або кислинка, але ні про які ягоди або, тим більше, шоколад, мова не йде.

Так якщо рідина така корисна (для смаку, не для здоров'я), чому ж її віджимають?

НАВІЩО КАЛЬЯНЩИКИ ЦЕ РОБЛЯТЬ

Вважається, що віджимання тютюну сприяє збільшенню міцності суміші. Фізично це неможливо, так як віджимаючи суміш, ми позбавляємо її смаку і димності. Але, такий метод приготування суміші, допоможе вивести міцність на перше місце. Тобто курець з перших затяжок буде відчувати тютюн, а не домішки. Якщо тютюн не віджимати, то спочатку кальян буде більш легким, так як ви курите гліцерин і сироп. І тільки через 5-10 хвилин з'явиться смак листа.

Це допоможе, але в такому випадку ви скоротите загальний час куріння і відразу ж отримаєте велику дозу нікотину.

Друга причина, по якій віджимають суміш, бажання зробити класний мікс. Така дія допоможе прибрати зайву нудотність і зробити тютюн більш м'яким. А деякі суміші після віджиму з солодких перетворюються в кислі, що дає простір для фантазії кальянщиків.

Третя причина, по якій майстри радять віджимати листя криється в швидкості приготування кальяну. Якщо злити зайву рідину, суміш можна буде запалити швидше. Правда і куритись він буде менше, але це вже деталі. І, нарешті, четверта причина, по якій віджимають тютюн. Вона не універсальна і підходить тільки для наргиле, які роблять на фруктовій чаші. В такому випадку рідина від фруктів буде просочувати тютюн і власного сиропу потрібно вже не так багато.

ТАК ЧИ ПОТРІБНО ВІДЖИМАТИ ТЮТЮН?

Це залежить від вашої суміші. Якщо вона занадто мокра, віджимати потрібно, але не сильно. Тютюн не повинен стати сухим, інакше він почне горіти через 15-20 хвилин. Краще прибрати трохи рідини, але залишити нарізку мокрою. Це допоможе зробити ідеальний кальян.

І пам'ятайте, що все приходить з досвідом. Цілком можливо, що з першого разу визначити потрібну вологість тютюну не вийде.

Замовити зворотній дзвінок





Дякуємо за вашу заявку! Найближчим часом ми зв'яжемося з вами!